Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2009

Ο Φασισμός των Σκοπίων βγαίνει εκτός ελέγχου!...

Έκλεισαν σε ψυχιατρείο Σέρβο φιλέλληνα οι Σκοπιανοί

Παναγιώτης Σαββίδης - 6 Φεβρουαρίου 2009

Την ώρα που η Ελλάδα ασκεί την προεδρεία του ΟΑΣΕ, καμία επίσημη αντίδραση δεν υπάρχει από το υπουργείο Εξωτερικών στον εγκλεισμό Σέρβου φιλέλληνα ακτιβιστή, σε ψυχιατρική κλινική των Σκοπίων, μετά από μεθοδεύσεις των αρχών της γειτονικής χώρας.

Πρόκειται για τον Βάσκο Γκλιγκόροβιτς, φοιτητή ιστορίας στο πανεπιστήμιο «Κύριλλος και Μεθόδιος» των Σκοπίων, που πρόσφατα ίδρυσε το «ΣΛΑΒΙΚΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ», μια ΜΚΟ που στόχο έχει να παραθέσει σοβαρά επιστημονικά επιχειρήματα, απέναντι στους ισχυρισμούς των γειτόνων, για… απευθείας καταγωγή τους από το Μέγα Αλέξανδρο και το Βουκεφάλα.

Με παρουσιάσεις στο διαδίκτυο, αλλά και με ανακοινώσεις και αφίσες, η ΜΚΟ του Βάσκο Γκλιγκόροβιτς, πέτυχε ένα σοβαρό πλήγμα στην επίσημη κρατική προπαγάνδα, που θέλει …μη Σλάβους τους κατοίκους της ΠΓΔΜ .

Ο Σέρβος ακτιβιστής, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από δέκα μέρες στα Σκόπια. Η είδηση διαδόθηκε αστραπιαία σε ελληνικά, σερβικά και ξένα blogs, προκαλώντας το ενδιαφέρον του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ Μάρκου Μπόλαρη, που κατέθεσε σχετική ερώτηση στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Παρέμβαση υπήρξε και από την Δημοκρατική Αναγέννηση του Στέλιου Παπαθεμελή, αλλά και από την Παμμακεδονική Αμερικής, με την πρόεδρο Νίκη Γκατζούλη να έχει αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αρχικά οι αρχές των Σκοπίων, επιχείρησαν να παρουσιάσουν τον Βάσκο Γκλιγκόροβιτς, ως ανύπαρκτο πρόσωπο, δημιούργημα της…ελληνικής προπαγάνδας.

Μετά όμως από τη δημοσιοποίηση της «εξαφάνισης», η φιλοκυβερνητική «Nova Makedonija», αποκάλυψε πως ο Σέρβος ακτιβιστής παρακολουθεί «ιατροφαρμακευτική» αγωγή, στην ψυχιατρική κλινική «Μπαρντόβτσι» των Σκοπίων.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Βάσκο Γκλιγκόροβιτς οδηγήθηκε στην ψυχιατρική κλινική, γιατί έπασχε από «σχιζοφρένεια». Για να αποδείξουν μάλιστα πόσο…«άρρωστος» είναι, αναφέρουν το γεγονός πως χρησιμοποιούσε δύο επίθετα (Γκλιγκόροφ και Γκλιγκόροβιτς), άρα ήταν … «διχασμένη προσωπικότητα».

Να σημειωθεί, πως ο νεαρός Σέρβος, μετά από δικαστικό αγώνα, έλαβε και πάλι τη σερβική κατάληξη στο επίθετό του και από… Γκλιγκόροφ επανήλθε στο Γκλιγκόροβιτς.

"Κόκκινο πανί" για τους Σκοπιανούς εθνικιστές

Λίγες μέρες πριν τον…«εγκλεισμό» του, ο Βάσκο Γκλιγκόροβιτς, αποκάλυψε άλλη μία ανιστόρητη πρόκληση των γειτόνων, που μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Η κρατική τηλεόραση των Σκοπίων, μετέδωσε «θρησκευτικό» ντοκιμαντέρ, στο οποίο ο θεός, μιλώντας «μακεδονικά», αποκαλύπτει στην ανθρωπότητα, πως … γενάρχες της λευκής φυλής είναι οι…«Μακεντόνσκι».

Οι αστυνομικοί εισέβαλλαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν για να τον οδηγήσουν στην ψυχιατρική κλινική, μετά την ανάρτηση στο blog ενός κειμένου κατά της ακραίας εθνικιστικής πολιτικής Γκρουέφκσι, με τίτλο : «FYROM : Ο φασισμός σε δράση».


http://www.vardaraxios.info/
http://www.vardaraxios.wordpress.com/


Αναδημοσίευση από zougla.gr

http://www.zougla.gr/news.php?id=23037

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου