Τρίτη, Φεβρουαρίου 17, 2009

Νεα τουρκική πρόκληση!...

Επιστράφηκε ως προσβλητική η «Γκιουμουλτζίνα»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 17/02/2009

«Γκιουμουλτζίνα» θέλουν την Κομοτηνή οι Τούρκοι κι έτσι παρουσιάζεται στη, γραμμένη στα τουρκικά, πρόσκληση της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ (Αγροτική Τράπεζα της Τουρκίας), που στάλθηκε στον γενικό γραμματέα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρη Σταμάτη.

Επεστράφη ως «ανεπίτρεπτη» και «προσβλητική» και για τον λόγο ότι η πρόσκληση για τα εγκαίνια του υποκαταστήματος στην Κομοτηνή δεν είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα, παρά μόνον στην τουρκική και στην αγγλική.

Σκοπιμότητα βλέπουν οι ελληνικές αρχές πίσω από κίνηση της τουρκικής τράπεζας καθώς η αναγραφή της Κομοτηνής ως «Γκιουμουλτζίνα» περιλαμβάνεται μόνον στην τουρκική έκδοση της πρόσκλησης. Στην αγγλική η πρωτεύουσα της Θράκης αναγράφεται, κανονικά, Κομοτηνή.

«Με λύπη μου είμαι υποχρεωμένος να σας επιστρέψω την πρόσκληση που με απευθύνατε με την ευκαιρία των εγκαινίων λειτουργίας της Τραπέζης σας στην Κομοτηνή, γιατί θεωρώ ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για τη χώρα που σας φιλοξενεί το γεγονός της χρησιμοποίησης στην πρόσκλησή σας της τουρκικής και αγγλικής γλώσσας μόνο, καθώς και την αναγραφή της πόλης της Κομοτηνής ως Γκιουμουλτζίνα», λέει ο Δ. Σταμάτης στο συνοδευτικό έγγραφο της πρόσκλησης που επιστρέφει.

Αναδημοσίευση από enet.gr

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=24367956

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου