Δευτέρα, Ιουνίου 02, 2008

"Και γιατί να το κρύψομε, άλλωστε;"

Το τελευταίο φύλλο συκής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Παναγιώτης Α. Καράμπελας,
μέλος Κ.Ε. ΛΑ.Ο.Σ., πολιτευτής Α’ Θεσ/νίκης

«Και γιατί να το κρύψομε, άλλωστε!...» Έτσι πρέπει να σκέφτηκαν και στην Νεολαία του Συνασπισμού, εκφράζοντας πάντα την γραμμή των κ.κ. Αλαβάνου και Τσίπρα… Έτσι λοιπόν, αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει λόγος να προσπαθούν να δηλώσουν ότι είναι κάτι που δεν είναι, ότι πιστεύουν σε κάτι που δεν πιστεύουν, ότι θέλουν κάτι που δεν θέλουν.

Η ανακοίνωση που υπάρχει στην ιστοσελίδα του «Δικτύου», και μπορεί να την βρει κανένας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Νεολαίας Συνασπισμού, είναι ξεκάθαρη. Αναφερόμενοι στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στα Σκόπια στις 17 Μαΐου, εναντίων κάθε Εθνικισμού, δεν διστάζουν να αναφέρονται στην Π.Γ.Δ.Μ. σαν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και να αναγνωρίζουν την ύπαρξη «Εθνικά Μακεδόνων». Εκεί στο τέλος της ανακοίνωσης προς γνώσιν και συμμόρφωση όλων, προς παραδειγματισμό, διασφάλιση της ξεχωριστής αντίληψης που έχουν και για να μην τύχει και κανείς τους…κλέψει την δόξα, αναφέρουν και τους συμμετέχοντες στην εν λόγω εκδήλωση. Φαρδιά πλατιά εκεί λοιπόν, και η Νεολαία του Συνασπισμού…

Βέβαια πως θα μπορούσε να αισθανθεί έκπληξη κανείς γι’ αυτό; Δεν είναι άλλωστε συνιστώσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, η «Οικολογική Παρέμβαση», που είχε βγάλει προεκλογικό υλικό (που μετεκλογικά εξαφάνισε, άραγε γιατί;) με το μήνυμα «Αλληλεγγύη στη Δημοκρατία της Μακεδονίας»; Δεν είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η Νεολαία του που επιδεικτικά προστατεύουν τους κουκουλοφόρους ή στην καλύτερη εξισώνουν τις άνανδρες επιθέσεις τους με…δηλώσεις κάποιου Υπουργού ή με αποφάσεις της εκάστοτε Κυβέρνησης σαν να είναι συγκρίσιμες πράξεις; Η πολιτική αναξιοπρέπεια και τα παιχνίδια εναντίων της δημοκρατίας, υπό την κάλυψη όμως αυτής, δεν έλλειψαν ποτέ από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Διαβάζει κανείς στην «ταυτότητα» του ιδεολογικά συγγενούς με την Νεολαία Συνασπισμού «Δικτύου» ότι επιθυμούν «την αποχώρηση όλων των ξένων στρατών από τη Γιουγκοσλαβία και τη Αλβανία». Κουβέντα, φυσικά, δεν κάνουν για τους Βορειοηπειρώτες. Κουβέντα, φυσικά, δεν κάνουν και για τα στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο. Αυτά, βλέπετε…είναι Ελληνικά προβλήματα και δεν κάνει να τα αγγίζουμε αλλά αντιθέτως πρέπει να τα κρύβουμε… Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, κατά τους κυρίους αυτούς, απλά δεν υπάρχουν ή στην καλύτερη, καλοπερνάνε. Άλλα δικαιώματα ισχύουν γι’ αυτούς, όχι προφανώς ανθρώπινα! Ούτε τα τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο είναι στρατεύματα κατοχής! Δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή τους, μάλλον…

Τα πράγματα, λοιπόν, είναι απλά: έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής. Για μια φορά ακόμα ο Εφιάλτης, που δυστυχώς συνυπάρχει με τον Λεωνίδα μέσα στο DNA του Έλληνα, έβγαλε το πρόσωπό του σε μια προσπάθεια να σπάσει ξανά εκ των ένδον το μέτωπο για να «περάσουν οι Βάρβαροι». Απλώς τώρα αυτό γίνεται ανοιχτά και σε μορφή καλέσματος κιόλας προς την κοινωνία για να το ασπαστεί!

Γιατί λοιπόν, να δηλώσουν οι του Συνασπισμού, οι συνιστώσες του και η Νεολαία του ότι είναι Έλληνες αφού στην καρδιά τους δεν είναι; Γιατί να δηλώσουν ότι πιστεύουν στην Ελλάδα αφού δεν πιστεύουν; Γιατί να δηλώσουν ότι θέλουν το καλό της χώρας μας όταν δεν το θέλουν; Αν όμως έτσι νοιώθουν, αυτά πιστεύουν και αυτά θέλουν, κι εμείς οι Έλληνες γιατί να τους…ψηφίσουμε;


Το κείμενο της ανακοίνωσης:


" Μεγάλη επιτυχία της αντιεθνικιστικής κινητοποίησης στην πόλη των Σκοπίων


Ειρηνιστές και, αντιμιλιταριστές από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία ανοιχτή εκδήλωση και διαδήλωση στην πόλη των Σκοπίων χτες Σάββατο 17 Μάη 2008. Παρά το κλίμα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν εθνικιστικοί κύκλοι (χαρακτηριστικό ήταν και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Στόχος που ζητούσε να κρεμαστούν τα μέλη της αποστολής…), ο πάγος τελικά έσπασε. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ακούστηκαν οι φωνές των διαφωνούντων των δύο χωρών, οι φωνές αυτών που δεν στοιχίζονται πίσω από την κρατικά εντεταλμένη πολιτική. Έτσι είχαμε Έλληνες που αμφισβήτησαν το δικαίωμα της χώρας τους να αποφασίσει το ποιο θα είναι το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Από την άλλη ακούσαμε εθνικά Μακεδόνες να απορρίπτουν τις εθνικές αφηγήσεις περί Μεγαλέξανδρου. Και όλοι μαζί ζήτησαν να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και να αποχωρήσουν τώρα οι δύο χώρες από αυτό. Είναι άκρως αποκαλυπτικό ότι ενώ οι αντιεθνικιστές των δύο χωρών στρέφονται εναντίον του ΝΑΤΟ, οι εθνικόφρονες και των δύο πλευρών συμπίπτουν στον ατλαντισμό και την αμερικανοδουλεία (εξ ‘ου και τα πανηγύρια περί του βέτο).

Το μήνυμα στάλθηκε και είναι σαφές: Και στις δύο χώρες πολιτικοί χώροι και κοινωνικές κινήσεις λένε ένα βροντερό όχι στον εθνικισμό, το μιλιταρισμό και το ΝΑΤΟ καθώς και ένα μεγάλο ναι στην ειρήνη και τη φιλία μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Μένει βέβαια πολύ δρόμος μέχρι την ανατροπή των κυρίαρχων εθνικιστικών πολιτικών. Η αρχή όμως έγινε, ο δρόμος άνοιξε!

Δυστυχώς και αυτή τη φορά δούλεψαν αγόγγυστα τα γνωστά χαλκεία της εθνικοφροσύνης. Έτσι η τηλεόραση του ΑΝΤ1 κατασκεύασε είδηση σύμφωνα με την οποία τα μέλη της Αντιεθνικιστικής Αντιμιλιταριστιής Πρωτοβουλίας κατέθεσαν στεφάνι σε μνημείο στην πόλη των Σκοπίων. Πρόκειται βέβαια περί χοντροκομμένου ψεύδους με προφανείς σκοπιμότητες. Η συκοφαντία είναι ανάλογη με τα όσα έλεγαν πριν δεκαπέντε χρόνια εκείνοι που τότε χαρακτήριζαν τη σύνθετη ονομασία προδοσία ενώ τώρα την αναγορεύουν σε εθνική πολιτική.

Στην κινητοποίηση στα Σκόπια συμμετείχαν

Από την Ελλάδα: ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν και τη στηρίζουν:

Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, ο Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Πρώην μέλη της Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης, Νεολαία Συνασπισμού, ΟΚΔΕ(Σπάρτακος), Πολιτική Οργάνωση Κόκκινο, ΔΕΑ, Αυτονομία ή Βαρβαρότητα, Ανένταχτοι/τες πολίτες εναντίον του εθνικισμού

Από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας:

Δράση Ειρήνης, Πρωτοβουλία πολιτών “Δεν Πίνουμε Πετρέλαιο”, Πρωτοβουλία “Ενάντια στο ΝΑΤΟ! Ενάντια στην Μακεδονία στο ΝΑΤΟ!”, Κέντρο για την Βιωσιμότητα και την Προοδευτική Εκπαίδευση. "

http://www.diktio.org/anakoinwseis2.php?id=699

http://www.neolaiasyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου