Monday, September 01, 2008

Διό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα!...

ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ: Μάχες μεταξύ Αφρικανών λαθρομεταναστών – 15 συλλήψεις – 20 τραυματίες


ΒΓΗΚΑΝ ΓΙΑΤΑΓΑΝΙΑ ΣΤΟ ΓΚΕΤΟ


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΝΕΛΛΟΥ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/09/2008


Σοβαρό προβληματισμό προκαλούν στην Αστυνομία οι μάχες συμμοριών μεταξύ Αφρικανών λαθρομεταναστών στην καρδιά της Αθήνας, με αφορμή τις εκτεταμένες αιματηρές συμπλοκές της περασμένης Παρασκευής.


Τα απίστευτα έκτροπα με επίκεντρο τη διασταύρωση των οδών Μενάνδρου και Πειραιώς αναγκάζουν την Αστυνομία να αναζητήσει συνδρομή και πολιτική κατεύθυνση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης, κυρίως μεσοπρόθεσμα.

Η αμηχανία και η αδράνεια συναρμόδιων φορέων τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει τις συνθήκες για την ανάπτυξη γκέτο, τόσο στο κέντρο της πρωτεύουσας όσο και σε συνοικίες δήμων του Λεκανοπεδίου, αλλά και της υπόλοιπης χώρας.

Από τις οδομαχίες του απογεύματος της περασμένης Παρασκευής στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν στιλέτα, γιαταγάνια, ματσέτες, τσεκούρια, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 20 άτομα από τα οποία έξι παρέμεναν για νοσηλεία μέχρι χθες το βράδυ.

Προσήχθησαν πάνω από 75 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν τα 19, μεταξύ των οποίων και οι τραυματίες.

Τραυματίστηκαν επίσης ένας αστυνομικός από σπαθί και όταν πυροβόλησε στο πόδια έναν ταραξία από τον εξοστρακισμό της σφαίρας τραυματίστηκε και ένας διερχόμενος πολίτης.

Δώδεκα από τους συλληφθέντες κρατούνται στην Ασφάλεια μετά την άσκηση διώξεων σε βάρος τους και την προσεχή Τετάρτη θα οδηγηθούν στον ανακριτή. Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται παράνομα στη χώρα και είναι ηλικίας 17-25 ετών. Έχουν προέλευση τη Σομαλία, το Σουδάν και την Ερυθραία.

Οι λόγοι των συγκρούσεων δεν έχουν απολύτως διευκρινιστεί. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Αστυνομία, εστιάζονται σε φυλετικές διαφορές που προκαλούν και τους εμφύλιους στις παραπάνω χώρες σε συνδυασμό με τις διαφορές που προκύπτουν στις παράνομες δραστηριότητές τους γύρω από την Ομόνοια.

Αυτοί οι νέοι, έγχρωμοι λαθρομετανάστες επιδίδονται κυρίως στο λαθρεμπόριο (τσιγάρα, ψηφιακοί δίσκοι κλπ.), στη διακίνηση ναρκωτικών και στην εξυπηρέτηση κυκλωμάτων πορνείας. Έχουν συγκεκριμένα στέκια αγοραπωλησιών.

Όταν όμως καινούργιοι εισχωρούν στις πιάτσες των παλαιότερων γίνονται βίαιες εκκαθαρίσεις.

Πολλοί απ' αυτούς συλλαμβάνονται ως λαθρομετανάστες, αλλά αφήνονται ελεύθεροι για να... φύγουν μόνοι τους, αφού πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατη η απέλασή τους.

Η Αστυνομία, όπως παραδέχονται επιτελείς της, αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση επειδή απουσιάζει το γενικότερο πλάνο χειρισμού της νέας πραγματικότητας που απασχολεί επίσης πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

*Νέο επεισόδιο μεταξύ πολυεθνικής ομάδας μεταναστών (Ρουμάνοι, Ρώσοι, Ουκρανοί) έγινε τα ξημερώματα Κυριακής 31 Αυγούστου στην πλατεία Βικτωρίας. Τραυματίστηκαν δύο άτομα.*


Αναδημοσίευση από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=59676952

No comments:

Post a Comment