Σάββατο, Φεβρουαρίου 28, 2009

Η συμμορία της Παντείου ξαναχτυπά!...

Kύματα ενθουσιασμού στα Σκόπια, από τοποθέτηση Έλληνα καθηγητή


Το θέμα ανέδειξε το εξαιρετικό greece-salonika, χθες, με τον καθηγητή της Παντείου στο πλευρό του Γκρούεσκι.


"H Eλλάδα πρέπει να αναγνωρίσει την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας να αποζημιώσει τις δημευμένες περιουσίες των εκδιωχθέντων κατοίκων της και να δεχτεί την λύση της διπλή ονομασίας στις διαπραγματεύσεις της με τη"Μακεδονία"..!


είναι μερικές από τις αναμενόμενες τοποθετήσεις του καθηγητή Αλέξη Ηρακλείδη, (γιού του πρώτου προξένου της Ελλάδας στα Σκόπια, το 1958) ο οποίος είναι διακεκριμένο μέλος της "συμμαχίας των πρόθυμων".


Να σημειώσουμε ότι στο κείμενό του, έχει παραινέσεις, μόνο προς την Ελληνική πλευρά (όπως όλοι οι "πρόθυμοι").

Πριν από λίγο την είδηση δημοσίευσε περήφανα, με μεγάλη χαρά το makfax και όλα τα προπαγανδιστικά Μ.Μ.Ε. της ΠΓΔΜ, με τίτλο :

Professor in Athens suggested to recognize Macedonia !!! (και εδώ)

Ας δούμε όμως μερικές ακόμη απόψεις του καθηγητή:

1. στην turkishdaily (που ενθουσιάζεται φυσικά με τις απόψεις Ηρακλείδη)

Professor Herakleidis, who is known for his moderate views over the Greek-Turkish disputes, claims that the recent excessive reaction by Ankara is nothing more than an expression of the well known fear by the Turks not to be choked by an Aegean that would be a totally "Greek lake." He says:
"When we eventually understand the Turkish fears - however paranoid they may be - then we will be in the position to solve our disputes in the Aegean. The longer we delay, the more we will continue spending 5 percent of our GNP for defense instead of contributing to our slow moving Education."

2. στο ΒΗΜΑ

Το ελληνικό βέτο είχε μεγάλο κόστος διεθνώς (α) γιατί παραβήκαμε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της Νέας Υόρκης που σαφώς επιτρέπει την ένταξη της γείτονος με το όνομα πΓΔΜ και (β) γιατί φάνηκε να βάζουμε το ελληνικό συμφέρον - για την ακρίβεια τους υπερβολικούς ελληνικούς φόβους..

Κλειδί για να σπάσει ο πάγος είναι να τους δηλώσουμε ευθαρσώς ότι αναγνωρίζουμε πέρα για πέρα ότι υπάρχει έθνος των Makedonski, το οποίο υφίσταται εδώ και σχεδόν εκατό χρόνια (αφότου δηλαδή αποξενώθηκαν από τους εθνοτικά συγγενείς τους Βούλγαρους) και ότι σεβόμαστε πλήρως το δικαίωμά τους στον αυτοπροσδιορισμό, εφόσον βέβαια αυτός δεν υποκρύπτει αλυτρωτισμό

(δηλαδή κύριε καθηγητά, 1. αν αύριο "αποξενωθούν" από τους εθνοτικά συγγενείς τους Αλβανούς, οι Νοτιοαλβανοί και αυτοπροσδιοριστούν ως Θεσσαλοί, εμείς πρέπει να δεχθούμε το όνομα Θεσσαλία, Θεσσαλική εθνότητα στη Νότια Αλβανία και Θεσσαλική μειονότητα στη Λάρισα; 2. Γιατί συνεχώς, όλοι εσείς κάνετε παραινέσεις, δίκην "αυστηρού δασκάλου" στους Έλληνες και μας υποδεικνύετε πώς να συμμορφωθούμε και δεν κάνετε τας ιδίας υποδείξεις, προς την "άλλη" πλευρά; 3. Πως καταλαβαίνουμε πότε "δεν υποκρύπτεται αλυτρωτισμός";)

3. Πρωταγωνιστής στη θεωρία Να τελειώνουμε με τον ..αντιτουρκικό ρατσισμό ! (στην Ελλάδα είμαστε ..ρατσιστές Αντιτούρκοι....(Let's drop Anti Turkish racism)

και τα εύσημα από το εμετικά μισελληνικό φόρουμ του maknews:

Out of a population of some 10 million donkeys, nothing is going to change with a handful of people opposing the majority view...the greeks have been able to sustain their madness because of the simple fact that the lunatics run the asylum...this is the greek mainstream, this is their 'reality'...those that support Macedonia or criticize greece are on the outer fringes of public opinion, they are considered the 'lunatics'...

Μεγάλη υπόθεση να σε βραβεύουν οι εχθροί, ε Ηρακλείδη;


Αναδημοσίευση από taxalia.blogspot.com


http://taxalia.blogspot.com/2008/07/k.html


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ

Πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει γίνει καθεστώς στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ποιοι είναι τα τσιράκια του, vol.01



Μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του καθηγητή Ηρακλείδη σχετικά με την «μακεδονική μειονότητα», την οποία πρέπει και να αποζημιώσουμε, αποφάσισα να ψηλαφίσω λίγο την κοροϊδία που συμβαίνει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι είναι σφηκοφωλιά καθώς διαθέτει αντιεξουσιαστικό στέκι και ένα στρατό καθηγητών τύπου Ηρακλείδη, για όλες τις δουλειές, όσον αφορά την προπαγάνδα. Έχει καταντήσει φυτώριο υποστηρικτών του Τσίπρα και της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας που αυτός και το κόμμα του προωθεί. Αλλά ποιοι και πώς βοηθούν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τις συνιστώσες του;

Ένα αμαρτωλό Τμήμα στο Πάντειο αποτελεί το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις! Γεμάτο με φυντάνια καθηγητές, δείγμα του τρόπου με τον οποίο προωθήθηκαν, δικτυωμένοι και με χρηματοδοτήσεις από κρατικά και μη κονδύλια, μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με ένα άντρο ανθελληνισμού, προπύργιο του σάπιου κατεστημένου της Νεοταξικής θολοκουλτούρας. Για να δούμε όμως ποιοι είναι αυτοί:


Ας ξεκινήσουμε με τον Διευθυντή του Τομέα Ευρωπαϊκών Σπουδών και Πρόεδρο του Τμήματος: Στέφανος Πεσμαζόγλου. Καθηγητής με καλές σπουδές στο εξωτερικό, της γνωστής οικογενείας Πεσμαζόγλου, είχε ακολουθήσει τον πατέρα του, τον αείμνηστο πρόεδρο Γιάγκο Πεσμαζόγλου και τη μητέρα του Μιράντα στην εξορία τους την περίοδο της χούντας . Έχει έναν αδελφό το Βασίλη Πεσμαζόγλου, πανεπιστημιακός κι αυτός (σόι πάει το βασίλειο). Έχει μείνει γνωστός για το ρόλο που έπαιξε στη Νέα Υόρκη, ως ειδικός σύμβουλος τότε του υπουργού Εξωτερικών, στο παρασκήνιο του Σχεδίου Ανάν.



Έχει συνεχή παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων «αναθεώρησης της ελληνικής ιστορίας». Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η παρουσίαση του βιβλίου της Ρεπούση (ρε Μαράκι που χάθηκες;;) το οποίο κυκλοφόρησε διορθωμένο με παρουσιαστή το Στέφανο Πεσμαζόγλου. Ο κος Πεσμαζόγλου, συμπαραστάθηκε ένθερμα στο “δράμα” της Ρεπούση γι’ αυτό και συμμετείχε ενεργά στην προπαγάνδα υπέρ του βιβλίου. Με άρθρα στην εφημερίδα Αυγή, στα Νέα, στο Βιβλιοδρόμιο, δημόσιες εμφανίσεις και υπογραφή σε κείμενο ενάντια στην απόσυρση του βιβλίου της Στ’ Δημοτικού , ο κος Πεσμαζόγλου έκανε ό,τι μπορούσε για να μας πείσει ότι το βιβλίο ήταν «καλό». Φυσικά, έχει συνεργαστεί και αυτός για την παραγωγή παρόμοιων βιβλίων («των γνωστών αναθεωρητικών»).


Εντάξει κι επειδή του άρεσε το βιβλίο θα τον πούμε νεοταξικό; Μακάρι να ήταν μόνο το βιβλίο!! Ο κος Πεσμαζόγλου, έχει υπογράψει όλα τα γνωστά κείμενα της νεοταξικής θολοκουλτούρας: υπέγραψε υπέρ του Σχεδίου Ανάν , κείμενο ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι (τι πρωτότυπο ε;;) , υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας-κράτους, υπογραφή διαμαρτυρίας για την υπόθεση Riki van Boeschoten (για όσους δε θυμούνται είναι εκείνη η καθηγήτρια που μιλούσε για κατοίκους στη Φλώρινα που μιλούσαν μακεδονικά –πολύ επίκαιρο!!). Είχε το θράσος να υπογράψει υπέρ της καθηγήτριας που μάθαινε αλβανική ιστορία στη Γκράβα!! Δεν παρέλειψε να υπογράψει και για την "γενοκτονία" της Σρεμπρένιτσα .


Η υπογραφή όμως που γίνεται το κερασάκι στην τούρτα, μετά απ’ όλες αυτές, είναι η υποστήριξη προς ένα κόμμα. Ποιο άραγε; Μα φυσικά το ΣΥ.ΡΙΖ.Α!!! Ο αντικειμενικός μα πάνω απ’ όλα μη κομματικοποιημένος καθηγητής είναι αυτός που μαζί με τα άλλα φυντάνια του διοργάνωσαν την ημερίδα για τους Τσάμηδες (ναι αυτή την περιβόητη).


Ρήσεις Πεσμαζόγλου (που θα μείνουν στην ιστορία):

  • Η συγκριτική ανάλυση των στοιχείων επιζητεί να αμφισβητήσει δύο αντιλήψεις που επικρατούν στην ιστοριογραφία της Ανατολικής Ευρώπης. Η πρώτη αντίληψη που θα τεθεί υπό αμφισβήτηση είναι δυνατόν να περιγραφεί ως η ιδέα της “εθνικής αφύπνισης”. Η διάχυτη αυτή άποψη δέχεται ότι το “έθνος”, ως κοινότητα πολιτισμού και κοινωνικών αισθημάτων, προϋπήρξε του κράτους. [ ] Αυτή ακριβώς η αντίληψη κατηύθυνε το έργο των μεγαλύτερων ιστορικών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανδρών όπως ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος και ο Nicolae Iorga. Οι Βαλκάνιοι εθνικιστές οικειοποιήθηκαν τις ιδέες αυτές και προσπάθησαν να προικίσουν τα κράτη τους με μακρά ιστορία εθνικότητας και αισθητής εθνικής παρουσίας πριν από την επίτευξη κρατικής υπόστασης·· εξύμνησαν κατά κανόνα το μεσαιωνικό τους παρελθόν και επιδίωξαν να αποκαταστήσουν αδιάσπαστες συνέχειες εθνικής ύπαρξης από την πιο μακρινή αρχαιότητα
  • Η δεύτερη αντίληψη που θα έπρεπε να επανεξεταστεί είναι η άποψη που θεωρεί την Ορθοδοξία ως πρόμαχο του εθνικισμού. Σύμφωνα με αυτή την αντίληψη, η Ορθόδοξη Εκκλησία διαδραμάτισε μείζονα ρόλο στη διατήρηση και καλλιέργεια της εθνοτικής ταυτότητας των εθνών της Νοτιανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας, καθώς και στην καθοδήγηση της εθνικής τους “αφύπνισης”. Η αντίληψη αυτή σαφώς ισχυρίζεται ότι η Ορθοδοξία ταυτίζεται με την εθνικότητα, ενώ υπαινικτικά υποδεικνύει την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως εμπροσθοφυλακής του εθνικισμού. Η αντίληψη αυτή, οι διανοητικές καταβολές της οποίας είναι εύκολο να εντοπιστούν στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, κυριάρχησε στη βαλκανική ιστοριογραφία του 20ού αιώνα τόσο επίμονα όσο και η ιδέα περί “εθνικής αφύπνισης”».
  • Η χρήση και η κατάχρηση του εθνο-κρατικού μονοπωλίου με τη συνεπικουρία πολλών ΜΜΕ για την επινόηση ενός παρελθόντος που δικαιώνει-επιβεβαιώνει συνεχώς το εθνικό παρόν σε αντιδιαστολή με τον Τούρκο, κατά κανόνα, αλλά και τον Σλαβομακεδόνα εκτός συνόρων, ή τον Αλβανό μετανάστη, εντός, αποτυπώνεται και στα υστερικά ξεσπάσματα των τελευταίων μηνών με αφορμή το περιβόητο σχολικό Βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού. Φαίνεται πως η τυραννία της εθνικής ιστορίας με τις απαγορεύσεις της, στο επίπεδο των νοοτροπιών, δύσκολα πεθαίνει.
  • Στην εκδήλωση ακούστηκαν εισηγήσεις υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου, επεξεργασίες ετών, από τους ελάχιστους ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα. (σχετικά με την ημερίδα με θέμα τους Τσάμηδες!!)
  • «ως ιδεολογία που διεκδικεί τα πρωτεία και έχει κατοχυρωθεί τις τελευταίες δεκαετίες έχει οριστεί η εθνικιστική».


Αναδημοσίευση από gkaratheodoris.blogspot.com


http://gkaratheodoris.blogspot.com/2008/07/blog-post_25.html


ΒΑΖΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!...

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ!


Όλοι μιλάμε για το άσυλο ιδεών όπου μπορεί να μιλάει ο κάθε καθηγητής και να λέει το οτιδήποτε. Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχουμε ζήσει πολλές φορές την σκηνή όπου κάποιος καθηγητής προκαλεί το κοινό αίσθημα με κάποιες απόψεις και ιδέες που εκφράζει. Κάτι τέτοιο δεν είναι κατ' ανάγκην μεμπτό.

Όταν όμως οι απόψεις αυτές αποτελούν προπαγάνδα συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων και πολιτικών κομμάτων και επιβάλλονται καθ' ολοκληρίαν στους φοιτητές, τότε εκεί αρχίζουν τα προβλήματα.

Ένα από τα τμήματα που φιλοξενεί τέτοιους καθηγητές, με "περίεργες" απόψεις είναι το ΠΕΚΙ (Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας). Με αυτό το τμήμα είχαμε ασχοληθεί και παλαιότερα αφού θεωρείται το πλέον ανθελληνικό τμήμα Ελληνικού Πανεπιστημίου, με απόψεις εξόχως προκλητικές που δεν είναι καθόλου τυχαίες. Ενδεικτικοί είναι οι σύνδεσμοι που σας παραθέτουμε για παρόμοια περιστατικά (βλέπε εδώ,εδώ και εδώ)

Κοιτάξτε λοιπόν τι θέμα βάζει στις εξετάσεις ο "άξιος" καθηγητής (δες εδώ)
Για να μην απορήσετε, να σας πληροφορήσουμε για όσους δεν ξέρουν ότι ο εν λόγω φωστήρας-καθηγητής δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί το ευρύ κοινό.

Είναι ο Δημήτρης Χριστόπουλος, επίκουρος καθηγητής πλέον στο Τμήμα αυτό και με πλούσιο βιογραφικό (εδώ).
Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου όπου μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με την "Τουρκική" Ένωση Ξάνθης και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των μειονοτήτων και για πολλά άλλα θέματα, μεταξύ αυτών και για το Βοτανικό στηρίζοντας την στάση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (τυχαιο; θα το δούμε παρακάτω). Δεν θα θέλαμε να παραλείψουμε τη σύνδεση της εν λόγω Ένωσης με το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι (βλέπε εδώ).
Ενεργό μέλος του ΚΕΜΟ (Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων) ένα κέντρο που θεωρησε οπισθοδρομικό να μην επιτρέψει η ελληνική δικαιοσύνη την λειτουργία σκοπιανικής "Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού" στη Φλώρινα πριν κάποια χρόνια.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ημερίδες μεταξύ αυτών και της γνωστής Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης (με το Στέκι οπως αποκαλούν την καταπάτηση περιουσίας) στο Πολυτεχνείο. Δείτε ποιοι παίρνουν μέρος και τα θέματα συζήτησης και θα καταλάβετε (βλέπε εδώ). Αξέχαστη ήταν και η ημερίδα λίγες μέρες μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, στο Πάντειο, για την Τσαμουριά και τους Τσάμηδες, όπου ο κύριος Χριστόπουλος έδωσε ρεσιτάλ ανθελληνικής προπαγάνδας.

ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ


Ο καθηγητής, αποτέλεσε έναν από τους μάρτυρες του αντιρρησία Λάζαρου Πετρομελίδη. Μεταξύ των μαρτύρων πολλά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (ας το θεωρήσουμε σύμπτωση προς το παρόν) [δες εδώ]!

Και επειδή το θέμα της εξέτασης έχει να κάνει με την Εκκλησία, ο φοιτητής έπρεπε να γνώριζε πως θα ήταν λάθος να υπερασπιστεί την Εκκλησία, αφού ο καθηγητής του καθαρά και ξάστερα είναι υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους. Γι' αυτό άλλωστε έκανε και επίσκεψη πριν από κάποιο διάστημα στον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέκο Αλαβάνο (δες εδώ άλλη μια σύμπτωση).

Όμως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, δείτε τον κύριο καθηγητή, τον αντικειμενικό κύριο Χριστόπουλο, να δηλώνει δημόσια υποστηρικτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (ΕΔΩ)

Ορίστε και κάποια περαιτέρω στοιχεία για τον εν λόγω καθηγητή
1. Χωρισμός Εκκλησίας Κράτους (Ανανεωτική Πτέρυγα Συνασπισμού)
2. Ανακοίνωση της Ένωσης που προεδρεύει ο κύριος Χριστόπουλος στο Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι
3.Υπογράφει ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν
4. Η δυσκολία του να γίνεις Έλληνας

Η Φ.Ο.Σ. Παντείου ξεκαθαρίζει προς όλες τις κατευθύνσεις: Δεν θα ανεχτούμε ανοικτή ανθελληνική προπαγάνδα καθηγητών με κομματικές διαστάσεις . Επιστήμη σημαίνει να εξετάζεις τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά. Επειδή αυτοί οι καθηγητές βρέθηκαν εκεί που βρέθηκαν με τον τρόπο που βρέθηκαν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Απαιτούμε να σεβαστούν τους φοιτητές που έχουν αντίθετη γνώμη και να σταματήσουν τον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε τους διάλεξη στο αμφιθέατρο.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ

Αναδημοσίευση από fospanteion.blogspot.com

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2009

Κ.Κ.Ε. στον παλιό γνωστό του ρόλο!...

Αμετανόητο το Κ.Κ.Ε. - Κατεβάστε την εικόνα του Σ.Σολωμού!


Αυτό μας λέει με λίγα λόγια το ιδεολογικό όργανο της Νεολαίας του ΚΚΕ, ο Οδηγητής, καθώς όπως μας παρουσιάζει τα λόγια που χρησιμοποιούνται κάτω από τις φωτογραφίες, εκφράζουν εθνικιστικές και ρατσιστικές απόψεις εναντίον του Τουρκικού Λαού (βλέπε εδώ)!


Οι εν λόγω φωτογραφίες βρίσκονται αναρτημένες στο ΚΨΜ στο 503 ΤΠ/ΠΕΣ στη Λεπτή Ορεστιάδας… Ο αρθρογράφος ζητά να κατεβάσουν αυτές τις εικόνες μίσους και τα ιμπεριαλιστικά δίστιχα:
"Εσύ στο κάμπο το βαθύ και γω στη Θράκη όλη! - Με δίψα η γη της θα σε πιη μα εγώ θα πλύνω την ντροπή και θα βρεθώ στην Πόλη!"

Φαίνεται πως το ΚΚΕ έχει μείνει αμετανόητο για τα δεκάδες παραπτώματα των προηγούμενων ηγεσιών του για θέματα όπως η εκστρατεία της Μικράς Ασίας, η Θράκη, το Μακεδονικό και το Βορειοηπειρωτικό, καθώς θεωρούν πως ήταν ιμπεριαλιστικοί και όχι απελευθερωτικοί πόλεμοι. Όταν συνεργαζόταν με τους κομμουνιστές της Αλβανίας για την εξόντωσιν των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, όταν ονόμασαν την Μικρασιατική εκστρατεία ως άδικο, αρπαχτικό πόλεμο και οτι επιδίωξαν την Μικρασιατική καταστροφή!!!

Για το θέμα της Μακεδονίας, τα γεγονότα και οι προδοσίες του Κ.Κ.Ε. είναι γνωστές. Παρακάτω, παραθέτω αδιάσειστη βιβλιογραφία από κομμουνιστικές πηγές για την απόδειξη των ανωτέρω.

Μήνυμα πρός τον διοικητή του 503 ΤΠ/ΠΕΣ στη Λεπτή

Ορεστιάδας και τους αξιωματικούς του:

«Μην διανοηθείτε να βγάλετε τις φωτογραφίες αυτές,όσο κι αν σας πιέσουν! Θα ρθούμε και θα της βάλουμε μόνοι μας!! Δεν πρόκειται να λογοδοτούμε σε μειοδότες και προδότες προηγούμενων ετών. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε!»



Βιβλιογραφία:
1. Για την προδοσία της Μικρασιατικής Εκστρατείας βλέπε: "Ριζοσπάστης" 12-7-1935
περιοδικό "Νέος Κόσμος" τεύχος Σεπτεμβρίου 1951

"Ριζοσπάστης" 26-11-1929 (αποκαλούν τον Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χρυσόστομο της Σμύρνης "πράχτορα της Ελληνικής Μπουρζουαζίας"!!


2. Για την προδοσίας της Μακεδονίας και Θράκης βλέπε: "Ριζοσπάστης"
27-1-1925,"Ριζοσπάστης" 1 Μαρτίου 1931

Βλέπε από το βιβλίο "Πέντε χρόνια αγώνες 1931-1936" σελ.201,205,206,212

"να αγωνισθεί για την εθνική αυτοδιάθεση μέχρις αποχωρισμού των καταπιεζόμενων Μακεδόνων και Θρακών και να συνεργασθεί δια τον σκοπόν αυτόν με τας Βουλγαρικάς οργανώσεις της εσωτερικής επανάστατικής μακεδονικής οργάνωσης (ενωμένης) και της θρακικής επαναστατικής οργάνωσης"
Για τις ανεξάρτητες εθνότητες Μακεδονίας και Θράκης που φανταζόταν το ΚΚΕ
βλέπε εδώ και εδώ

3. Για τη Βόρειο Ήπειρο βλέπε εδώ: το κυνήγι στον
Μητροπολίτη Κορυτσάς, τα φυσικά μας σύνορα δεν είναι πέρα από τον Όλυμπο για τον Άρη Βελουχιώτη.

Την προδοτική στάση του ΚΚΕ έναντι της Β. Ηπείρου θα επιβεβαίωσει και το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Ζήσης Ζωγράφος, ο οποίος σε άρθρο στο κομμουνιστικό περιοδικό «Νέος Κόσμος» (τεύχος 9, Σεπ. 1950 σελ. 641-660) με τον τίτλο «Μερικά ζητήματα της πολιτικής μας γραμμής» διεκήρυξε ότι «Βορειοηπειρωτικό ζήτημα δεν υπάρχει»!!



Βλέπε συγκεντρωτικά τα προδοτικά κείμενα
εδώ
και από το βιβλίο «Τα 10 θανάσιμα αμαρτήματα του Κ.Κ.Ε.» του Νικολάου Μέρτζου (
εδώ)

Μην τολμήσει κανείς και αμφισβητήσει τα γεγονότα και τις αποδείξεις γιατί θα δεχτεί καταιγισμό περαιτέρω αποδείξεων!


Αναδημοσίευση από gkaratheodoris.blogspot.com


http://gkaratheodoris.blogspot.com/


Κ.Κ.Ε. το κόμμα του Χαφιέ!...

Συνεργασία ΚΚΕ - Γερμανών κατά τον Β' Παγκόσμιο;;;



... Στα παρακάτω έγγραφα ντοκουμέντα φαίνεται οτι η ΚΕ του ΚΚΕ και ο ΕΛΑΣ χαιρέτιζαν τη συνεργασία των ταξικών αδερφών Βουλγάρων με τους Ναζί και επίσης φαίνεται η συνεργασία Γερμανών και ΕΛΑΣ το 1944.

Όπως λέει και μια Κινεζική παροιμία, μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις....

Απολαύστε τα ντοκουμέντα που όσο θαμμένα και να είναι σιγά σιγά θα βγαίνουν γιατί όπως έλεγαν και οι Λατίνοι "Verba volant, scripta manent."

Δικά σας....

Αναδημοσίευση από diaforetikimatia.blogspot.com

http://diaforetikimatia.blogspot.com/2009/02/blog-post_23.html

Αμετανόητος ο Κενάν Ακίν!...

Αντιδρά η Λευκωσία για τις προκλητικές δηλώσεις του δολοφόνου του Σ.Σολωμού


Την έντονη αντίδραση της Λευκωσίας προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου έποικου Κενάν Ακίν, ο οποίος το 1996 δολοφόνησε τον Σολωμό Σολωμού. «Τον πυροβόλησαν και θα τον πυροβολούσα και πάλι» δήλωσε ο Ακίν, που θα είναι υποψήφιος στις εκλογές στα Κατεχόμενα στις 19 Απριλίου.

«Τον πυροβόλησα και θα τον πυροβολούσα και πάλι» δήλωσε ο Κενάν Ακίν, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ενώ ισχυρίζεται ότι στα Κατεχόμενα θεωρείται ήρωας.

Επίσης, ισχυρίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία τον έχει επικηρύξει για 460.000 ευρώ, δεν έχει σοβαρά στοιχεία εναντίον του και ότι «κατηγορείται άδικα».

Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο τις δηλώσεις ενός ανθρώπου, που διαπνέεται από αισθήματα βαρβαρότητας, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Δ.Χριστόφιας. Επίσης, τόνισε ότι οι δηλώσεις Ακίν είναι πρόκληση στα αισθήματα όλων των Κυπρίων.

Ο πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, σχολιάζοντας τη συνέντευξη, δήλωσε ότι εκτός από τον Κενάν Ακίν, αμετανόητη είναι και η Τουρκία, που συνεχίζει να προκαλεί και να λειτουργεί αλαζονικά με τις πλάτες κάποιων ισχυρών συμμάχων της.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο, αδιανόητο και ιδιαίτερα κάκιστο για όσους θέλουν την ειρηνική συμβίωση με τους ελληνοκύπριους, να ανέχονται ανάλογους ανεγκέφαλους να επιβιώνουν μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κενάν Ακίν θα είναι υποψήφιος στις «βουλευτικές εκλογέςΚ στα κατεχόμενα στις 19 Απριλίου.

Ο Ακίν καταζητείται και από την Ιντερπόλ.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναδημοσίευση από in.gr

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=989285&lngDtrID=244

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2009

Τα προβλήματα δεν κρύβονται κάτω από το χαλάκι!...

Διαμαρτύρονται για τους λαθρομετανάστες και κλείνουν τα σύνορα


Από το απόγευμα της 19ης Φεβρουαρίου τα μέλη της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών, έκλεισαν την διέλευση των φορτηγών αυτοκινήτων από το τελωνείο των Ευζώνων αλλά και τον συνοριακό σταθμός του Προμαχώνα Σερρών στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν. Αποκλεισμένο επ' αόριστον για τα εμπορευματικά οχήματα παραμένει και το λιμάνι της Πάτρας,
Τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ελλάδας Διεθνών Μεταφορών είναι:

- Αυστηρότεροι ελέγχους των παράνομων αλλοδαπών φορτηγών αυτοκινήτων με άμεση ενεργοποίηση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών της χώρας για την εξάλειψη του φαινομένου.

- Προστασία των επαγγελματιών από τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι μπαίνουν κρυφά στα φορτηγά στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας με στόχο να περάσουν παράνομα στην Ιταλία.

Αναδημοσίευση από elkosmos.gr

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=715:2009-02-19-19-55-32&catid=102:2008-10-17-09-00-07&Itemid=306


Μήπως είναι και οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές...φασίστες;;; Τι έχουν να πουν άραγε οι "δικηγόροι" πάσης παρανομίας και παραλογισμού, ΠΑΣΟΚ, Μπίστης, ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας, Αλαβάνος, Παυλόπουλος, Μπακογιάννη, Κουναλάκης, Οικολόγοι Πράσινοι κτλ.;;;

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2009

Υπάρχει τελικά ελεύθερη διακίνηση Ιδεών;;;

Ποιος φοβάται την ξενοφοβία;

Γράφει ο Γιάννης Π. Καραβίδας - 12/02/2009


Eίναι η πρώτη φορά που η Αγγλικανική Εκκλησία απαγορεύει τη συμμετοχή σε πολιτικά κόμματα!…

Οι πιστοί της Αγγλικανικής Εκκλησίας, τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, γνωρίζοντας πως ο ιερέας της ενορίας τους δεν πρόκειται στο Κυριακάτικο κήρυγμά του να τους πει ότι τα μέλη των εθνικών μειονοτήτων που ανήκουν στο ποίμνιό του θα πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδας τους.

Είναι επίσης καλό να ξέρει κανείς ότι δεν υπάρχουν ρατσιστές μεταξύ των κληρικών της Αγγλικανικής Εκκλησίας--στη Βρετανία πάντα.

Πάντως, για καλό και για κακό, η Αγγλικανική Εκκλησία φρόντισε να το διασφαλίσει αυτό και γραπτώς--απαγορεύοντας την χειροτονία μελών του ξενοφοβικού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος η ιδεολογία του οποίου, όπως υποστηρίζει, δεν συνάδει με τις αξίες του χριστιανισμού. Η σχετική απαγόρευση βρήκε σύμφωνα 322 μέλη της Συνόδου--μόνο 12 ψήφισαν κατά και οι αποχές δεν ξεπέρασαν τις 20. Κι ας είχε προειδοποιήσει τη σύνοδο ο γραμματέας του σώματος, Γουίλιαμ Φίταλ, ότι η νομοθεσία περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων μπορεί να καταστήσει ανεφάρμοστη την απαγόρευση, αφού το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα λειτουργεί νόμιμα.

Κι αυτή δεν είναι σίγουρα η μόνη ένσταση: η Εκκλησία δεν θα χειροτονεί μέλη του συγκεκριμένου κόμματος που υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, τον εθελοντικό επαναπατρισμό των μεταναστών. Θα δεχόταν, όμως, μέλη άλλων οργανώσεων της άκρας δεξιάς--της Combat 18 (το όνομα της οποίας σχετίζεται με τα αρχικά του Χίτλερ: Α=1 και Η=8) για παράδειγμα, ή ενός νέου Εθνικού Μετώπου; Θα πρέπει η Σύνοδος να εκδίδει απαγορεύσεις για κάθε μία ακροδεξιά οργάνωση χωριστά; Και γιατί, ύστερα, οι απαγορεύσεις να αφορούν, π.χ., μόνο την άκρα δεξιά; Πόσο "χριστιανικές" είναι, τέλος, αντιδράσεις αυτού του τύπου;

Το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα, μπορεί να εξανίσταται και να κατηγορεί την Αγγλικανική Εκκλησία για "κυνήγι μαγισσών", αλλά στην πραγματικότητα θα πρέπει να χαίρεται, αφού "διώξεις", όπως αυτή, ουσιαστικά το ωφελούν.

Πάντως, δεν είναι μόνον η Αγγλικανική Εκκλησία που λέει "όχι" στο κόμμα αυτό: μέλη του δεν μπορούν επίσης να γίνουν αστυνομικοί, να εργασθούν σε σωφρονιστικά ιδρύματα ή στην υπηρεσία Μετανάστευσης. Ο αρχηγός του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος, Νικ Γκρίφιν, επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία πως το κόμμα του δεν είναι ρατσιστικό.

"Οι Εργατικοί, οι Συντηρητικοί και οι Φιλελεύθεροι-Δημοκράτες είναι όλοι τους υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης που πιστεύουν στην καταστροφή της χώρας μας μέσω της μαζικής μετανάστευσης και στην πλήρη παράδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση της κυριαρχίας που κερδίσαμε με σκληρούς αγώνες" ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος, όταν οι υποψήφιοι των τριών μεγάλων κομμάτων στις αναπληρωματικές βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου στο Χάρογκειτ της βόρειας Αγγλίας κάλεσαν τους συμπολίτες τους να ψηφίσουν οποιοδήποτε κόμμα εκτός του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος.

Είναι πρωτοφανής η κίνηση αυτή για μια χώρα, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, που φημίζεται για το φλέγμα της.

Αλλά, όπως φαίνεται, όλοι φοβούνται τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η μεγάλη κρίση που δοκιμάζει τώρα τη χώρα: η ανεργία έχει φτάσει σχεδόν τα δύο εκατομμύρια και σχεδόν κάθε δέκα λεπτά ένα σπίτι κατάσχεται απ' τις τράπεζες και, το χειρότερο, η κατάσταση θα χειροτερέψει.

Ο κόσμος φοβάται ότι μπορεί να μείνει άνεργος, όπως φοβούνται κι αυτοί που έχουν μείνει άνεργοι ότι μπορεί να μην ξαναβρούν δουλειά. Και ο φόβος, η δυσαρέσκεια και ιδιαίτερα, η οργή έχουν μια σκοτεινή πλευρά: η οικονομική κρίση του '30 στη Γερμανία άνοιξε, ως γνωστόν, τις πόρτες στον Χίτλερ και στο Τρίτο Ράιχ.

Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Γκόρντον Μπράουν, ο υπουργός αρμόδιος για τα παιδιά και τα σχολεία, ο Έντ Μπολς, δεν κρύβει τον φόβο του πως η παγκόσμια οικονομική κρίση--που είναι, όπως δηλώνει, "η σοβαρότερη των τελευταίων 100 ετών --μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την άνοδο του φασισμού, όπως συνέβη τη δεκαετία του '30.

"Στοιχεία της άκρας δεξιάς, όπως το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα", προειδοποιεί εξάλλου ο γενικός γραμματέας ενός από τα μεγαλύτερα σωματεία της χώρας, ο Ντέρεκ Σίμπσον, "προσπαθούν να πιαστούν από το συνδικαλιστικό κίνημα για να προωθήσουν τη δική τους ρατσιστική ατζέντα".

Το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα ήταν, ας σημειωθεί, μεταξύ των πρώτων που έσπευσαν να υποστηρίξουν τις απεργίες συμπαράστασης που έγιναν προ ημερών σε πολλά σημεία της χώρας με κεντρικό σύνθημα "Βρετανικές δουλειές για τους Βρετανούς εργάτες"--κινητοποιήσεις που άρχισαν αυτή την εβδομάδα και πάλι σε δύο σημεία της Αγγλίας με το ίδιο σύνθημα: "Βρετανικές δουλειές για τους Βρετανούς εργάτες"!

Αναδημοσίευση από skai.gr

http://www.skai.gr/master_story.php?id=110637


Τρίτη, Φεβρουαρίου 17, 2009

Μια εναλλακτική αυτοκριτική περί μεταναστευτικού, σε δύο μέρη...

Για το μεταναστευτικό ζήτημα Ι

Για την αντιγραφή: Λαμπρινή Χ. Θωμά - 04/12/2008



Το "μεταναστευτικό ζήτημα" είναι ένα ζήτημα εξολοκλήρου χαλκευμένο, όπως άλλωστε είναι —και για τους ίδιους λόγους— κάθε δημόσιο ζήτημα στην σύγχρονη κοινωνία: το θέμα εγείρεται από την Οικονομία και συζητάται σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα.

Η σχετική συζήτηση άλλωστε περιορίζεται σε ηλιθιότητες, του τύπου: πρέπει να κρατήσουμε ή να ξεφορτωθούμε τους μετανάστες; (Ενώ, προφανώς, ο πραγματικός μετανάστης δεν είναι ο μόνιμος κάτοικος ξενικής προέλευσης αλλά εκείνος ο οποίος θεωρείται και θεωρεί ο ίδιος τον εαυτό του ως διαφορετικό και πρόκειται να παραμείνει έτσι. Πολλοί μετανάστες ή τα παιδιά τους, έχουν ελληνική υπηκοότητα. Πολλοί παλαιότεροι αλβανοί ή πολωνοί μετανάστες, κάποιοι άραβες και αφρικανοί μετανάστες, αφομοιώθηκαν στην μάζα του ελληνικού πληθυσμού, η οποία ήταν τότε ακόμη διακριτή).

Όπως τα πυρηνικά απόβλητα και οι πετρελαιοκηλίδες, οι μετανάστες αποτελούν ένα προϊον του σύγχρονου καπιταλιστικού τρόπου διαχείρισης —με τη διαφορά πως τα "όρια ασφαλείας" στην περίπτωση τους ορίζονται με μεγαλύτερη ταχύτητα και "επιστημονικότητα". Εξάλλου, όπως τα πυρηνικά απόβλητα και οι πετρελαιοκηλίδες, θα παραμείνουν μαζί μας για αιώνες, χιλιετίες, για πάντα.

Θα πρέπει να τους ενσωματώσουμε, ή να "σεβαστούμε την πολιτισμική τους διαφορετικότητα"; Άλλο άχρηστο ψευτοδίλλημα. Δεν μπορούμε πλέον να ενσωματώσουμε κανέναν: ούτε τους νέους, ούτε τους Έλληνες εργάτες, ούτε καν τους επαρχιώτες μια και η Αθήνα, μια κατεστραμμένη πόλη, έχει χάσει τον ιστορικό της ρόλο, ο οποίος ήταν η παραγωγή ελλήνων. Τι νόημα έχει η αστική συσσώρευση χωρίς σοβαρή πρωτεύουσα;

Πιπιλάμε σαν καραμέλα, χρησιμοποιώντας μια καθαρά διαφημιστική γλώσσα, τα περί άνθισης της "πολιτισμικής διαφορετικότητας". Ποιoύ πολιτισμού; Δεν έχει απομείνει στάλα. Ούτε χριστιανικός, ούτε μουσουλμανικός, ούτε σοσιαλιστικός, ούτε επιστημονικός. Ας μη μιλάμε λοιπόν για κάτι πεθαμένο. Αν εξετάσουμε τα στοιχεία και την πραγματικότητα, βλέπουμε πως δεν έχει απομείνει τίποτα πέρα από την Αμερικάνικου τύπου κατάρρευση κάθε κουλτούρας και πολιτισμού.

Αυτό που σίγουρα δεν θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση είναι το δικαίωμα ψήφου. Οι έλληνες έχουν δικαίωμα ψήφου και αυτό δεν σημαίνει τίποτα (το κάθε κόμμα είναι ίδιο με κάθε άλλο, κάθε κομματική υπόσχεση ισοδυναμεί με την άρνηση της, κλπ. Πρόσφατα, άλλωστε, τα προγράμματα των κομμάτων —που όλοι γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να υλοποιηθούν— σταμάτησαν να προσπαθούν έστω και να εξαπατήσουν, αφού δεν προτείνουν πλέον λύσεις σε κανένα από τα σημαντικά ζητήματα). Μια ιστορική απόδειξη ότι η ψήφος δεν σημαίνει τίποτα, ακόμα και για τους έλληνες είναι τα αυξανόμενα νούμερα της Αποχής και του Λευκού.

Ορισμένοι προτείνουν ως κριτήριο την "ευχέρεια στα ελληνικά". Είναι για γέλια. Μήπως οι σημερινοί έλληνες μιλάνε ελληνικά; Είναι μήπως ελληνικά η γλώσσα που μιλούν οι σημερινοί εγγράμματοι, ο Σημίτης ("Είναι μακέτο αυτό το έργο;"), ο Γιωργάκης ("Κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά περίμενε και καρτέρει") ή η Θεοδώρα Τζάκρη; Δεν οδεύουμε ολοφάνερα προς την απώλεια κάθε ικανότητας ορθού συλλογισμού και χρήσης της γλώσσας με σαφήνεια, ακόμη και χωρίς να λάβουμε υπόψιν μας τους μετανάστες; Εξάλλου, δείτε ποιές απείρως γελοιότερες του Ισλάμ και της Ορθοδοξίας «αναζητήσεις» κατέκτησαν εύκολα μερίδα των σπουδαγμένων ηλιθίων μας (Νιού Έιτζ, Φένγκ Σούι, Δωδεκαθεϊσμός κλπ).

Μετατραπήκαμε σε Αμερικανούς. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα άθλια προβλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, από τα ναρκωτικά και την μαφία, μέχρι το "φαστ φουντ" και τον πολλαπλασιασμό των εθνικοτήτων. Για παράδειγμα, αν και η Ιταλία και η Ισπανία έχουν αμερικανοποιηθεί επιφανειακά -και σε ορισμένες πλευρές εις βάθος-, δεν είναι εντούτοις μικτές εθνοτικά. Με αυτή την έννοια παραμένουν χαρακτηριστικότερα Ευρωπαϊκές χώρες (όπως η Αλγερία είναι χαρακτηριστικά Βορειοαφρικάνικη).

H Ελλάδα έχει τα προβλήματα της Αμερικής χωρίς την δύναμη της. Κανείς δεν εγγυάται πως το Αμερικάνικο "χωνευτήρι" (melting pot) εθνικοτήτων θα συνεχίσει να λειτουργεί για πολύ ακόμα (παράδειγμα οι Τσικάνος, πολλοί εκ των οποίων δεν ομιλούν γρι αγγλικά). Είναι όμως ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε προς στιγμή εδώ. Ο λόγος είναι πως, οι Η.Π.Α αποτελούν τη βιομηχανία του σύγχρονου τρόπου ζωής, την καρδιά του θεάματος που σπρώχνει το αίμα του ως την Μόσχα και το Πεκίνο, και αυτό το θέαμα δεν μπορεί να δώσει την παραμικρή αυτονομία στους κατά τόπους υπερ-εργολάβους του. (Αν γίνει κατανοητό, το παραπάνω γεγονός καταδεικνύει μια πολύ σοβαρότερη μορφή υποδούλωσης από εκείνη την οποία καταγγέλλουν οι συνηθισμένοι κριτικοί του "ιμπεριαλισμού").

Εδώ στην Ελλάδα, δεν είμαστε πλέον τίποτα: είμαστε αποικιοκρατούμενοι οι οποίοι δεν κατάφεραν να εξεγερθούν, είμαστε οι yes-men του θεάματος και της αλλοτρίωσης. Πόσες και πόσες δικαιολογίες δεν επανανακαλύπτουμε στην Ελλάδα, όταν αντιμετωπίζουμε την αύξηση των μεταναστών παντός χρώματος! Λες και μας έκλεψε κάποιος κάτι το οποίο ήταν ακόμα δικό μας. Τι θα μπορούσε να είναι αυτό; Σε τι πιστεύουμε, ή μάλλον, σε τι υποκρινόμαστε ακόμα πως πιστεύουμε; Δεν είναι παρά από περηφάνια για τις ολοένα αραιότερες «κεκτημένες» διακοπές τους, που οι καθαρόαιμοι σκλάβοι διαμαρτύρονται πως οι μουλάτοι απειλούν την ανεξαρτησία τους!


http://www.skai.gr/master_story.php?id=102761




Για το μεταναστευτικό ζήτημα ΙΙ

Για την αντιγραφή: Λαμπρινή Χ. Θωμά - 04/12/2008



Αβίωτη για όλους πόλη

Υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας ενός απάρτχάιντ; Ναι! Μάλιστα δεν υπάρχει απλά κίνδυνος, έχει ήδη μοιραία δημιουργηθεί (με την έννοια του γκέτο, τον φυλετικών συγκρούσεων, και –δεν θα αργήσουν–, των λουτρών αίματος). Μια κοινωνία σε πλήρη αποσύνθεση είναι προφανώς πολύ λιγότερο ικανή να δεχθεί, χωρίς ανυπόφορο άγχος, ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών από ότι μια συνεκτική και ευημερούσα κοινωνία.

Είναι όμως εύκολα κατανοητό γιατί οι πολιτικοί κάθε απόχρωσης (συμπεριλαμβανομένων αυτών του ΛΑ.Ο.Σ.) προσπαθούν να μειώσουν την σημασία του "μεταναστευτικού προβλήματος". Όλα αυτά τα οποία επιθυμούν να διατηρήσουν, τους απαγορεύουν να αναφερθούν στο πρόβλημα άμεσα, στην πραγματική του διάσταση. Ορισμένοι υποκρίνονται πως πιστεύουν πως είναι απλά θέμα να εξαπλωθεί η "αντι-ρατσιστική καλή θέληση", ενώ άλλοι ότι χρειάζεται να αναγνωρίσουμε το «μετριοπαθές» δικαίωμα στην "δίκαιη ξενοφοβία". Όλοι συμφωνούν στην αντιμετώπιση του θέματος σαν να επρόκειτο για το πλέον σοβαρό από τα κοινωνικά μας προβλήματα -αν όχι το μόνο- ενόσω υπάρχουν τόσα και τόσα τρομακτικά προβλήματα τα οποία αυτή η κοινωνία δεν θα καταφέρει να λύσει.

Το γκέτο του καινούργιου θεαματικού απαρτχάιντ (όχι η τοπική, φολκλορική εκδοχή του στην Νότια Αφρική) είναι ήδη εδώ, στην σημερινή Ελλάδα: η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι δέσμια, πράγμα που την σοκάρει. Αυτό δεν θα άλλαζε ακόμη και αν δεν υπήρχε ούτε ένας μετανάστης. Ποιός αποφάσισε να ενισχύσει το αίσχος της αστυφιλίας και της εξαμβλωματικής επέκτασης της Αττικής;

Πόσοι ξένοι ζουν πραγματικά στην Ελλάδα; (και όχι με βάση το νομικό καθεστώς τους, το χρώμα τους, ή τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους). Μάλλον θα ήταν καλύτερα να ρωτήσουμε: πόσοι Έλληνες έχουν απομείνει, και που βρίσκονται; (Και τι άραγε χαρακτηρίζει έναν Έλληνα σήμερα;). Γνωρίζουμε ότι το ποσοστό των γεννήσεων μειώνεται. Αποτελεί μήπως έκπληξη;

Οι Έλληνες δεν ανέχονται πλέον τα ίδια τους τα παιδιά. Τα στέλνουν στο σχολείο από τα τρία τους χρόνια, και μέχρι τουλάχιστον τα 18, για να μάθουν αγραμματοσύνη. Όσο για πριν την ηλικία των τριών ετών, ολοένα και περισσότεροι τα βρίσκουν "ανυπόφορα" και τα αντιμετωπίζουν λίγο ή πολύ βίαια. Ούτε οι κατοικίες, ούτε οι δρόμοι είναι κατάλληλοι για παιδιά πλέον. Από την άλλη, η αντισύλληψη είναι ευρύτατα διαδεδομένη και η έκτρωση νόμιμη. Σχεδόν όλα τα παιδιά στην Ελλάδα σήμερα προέκυψαν μετά από απόφαση των γονιών τους. Αλλά όχι ελεύθερη. Ο ψηφοφόρος-καταναλωτής δεν ξέρει τι πραγματικά θέλει. "Επιλέγει" κάτι το οποίο δεν του αρέσει. Η διανοητική του συγκρότηση δεν του επιτρέπει πλέον να θυμάται πως κάποτε θέλησε κάτι όταν βρεθεί απογοητευμένος από το απόκτημά του.

Στα πλαίσια του θεάματος, μια ταξική κοινωνία επιχείρησε συστηματικά να εξαφανίσει την ιστορία. Σήμερα, υποκρίνεται πως λυπάται για το αποτέλεσμα της παρουσίας τόσων μεταναστών, επειδή η Ελλάδα "χάνεται"! Είναι για γέλια. Η Ελλάδα χάνεται για πολύ διαφορετικούς λόγους, και μάλιστα ταχύτατα, σχεδόν σε κάθε τομέα.

Οι μετανάστες έχουν κάθε δικαίωμα να ζήσουν στην Ελλάδα. Αποτελούν εκπροσώπους της αποστέρησης, η οποία είναι σαν στο σπίτι της στην Ελλάδα, τόσο διαδεδομένη που καταντά σχεδόν ολική. Οι μετανάστες απώλεσαν την χώρα και τον πολιτισμό τους, και όπως γνωρίζουμε, δεν κατόρθωσαν να βρουν άλλον. Οι Έλληνες είναι στην ίδια κατάσταση, ελάχιστα μονάχα πιο συγκαλυμμένα.

Με την ισοπέδωση ολόκληρου του πλανήτη στην αθλιότητα του νέου περιβάλλοντος, και με την λαθεμένη πρόσληψη κάθε θέματος, οι Έλληνες, οι οποίοι τα δέχθηκαν όλα αυτά αδιαμαρτύρητα, δεν έχουν το δικαίωμα να πουν πως έπαψαν να νιώθουν πλέον σαν στο σπίτι τους εξαιτίας των μεταναστών. Σίγουρα, έχουν κάθε λόγο να μην νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Αλλά αυτό συμβαίνει επειδή όλοι κατάντησαν μετανάστες στον απαίσιο νέο κόσμο της αλλοτρίωσης.

Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα ζούνε στην επιφάνεια της Γης, ακόμη και σε αυτό το μέρος, όταν η Ελλάδα θα έχει πλέον εξαφανιστεί. Το μείγμα των εθνικοτήτων που θα κυριαρχήσει είναι δύσκολο να το προβλέψει κανείς, όπως άλλωστε και τον πολιτισμό τους ή ακόμη και τις γλώσσες τους.

Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι το κύριο ζήτημα θα είναι το εξής: αυτοί οι μελλοντικοί λαοί, θα καταφέρουν, μέσω μιας απελευθερωτικής πρακτικής, να κυριαρχήσουν στην σημερινή τεχνολογία η οποία είναι γενικά όργανο εξαπάτησης και αποστέρησης; Ή θα κυριαρχούνται από αυτή με τρόπο ακόμα περισσότερο ιεραρχικό και υποδουλωμένο; Θα πρέπει να αναμένουμε το χειρότερο και να πολεμάμε για το καλύτερο. Η Ελλάδα σίγουρα αξίζει τη θλίψη μας. Η θλίψη όμως είναι μάταιη.


Το κείμενο αυτό, πρώτο και δεύτερο μέρος, γράφτηκε από τον Γκυ Ντεμπόρ το 1985. Περιέχεται στην συλλογή "Guy Debord: Oeuvres" των εκδόσεων Gallimard. H αντιγράφουσα άλλαξε τη λέξη «Γαλλία» με τη λέξη «Ελλάδα», τη λέξη «γαλλικός» με τη λέξη «ελληνικός» και τα ονόματα γάλλων πολιτικών και ψευδοθρησκειών των 60ς με αντίστοιχα ελληνικά της σήμερον.

Αναδημοσίευση από skai.gr


http://www.skai.gr/master_story.php?id=102756


ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ!...

Η κατάντια των ΑΕΙ!!!

Η Αυτοκρατορία της οικογένειας Χριστινάκη


"Κύριε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών απαντήστε.

Στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κοσμήτωρ είναι η Ελένη Χριστινάκη, καθηγητής ο Παναγιώτης Χριστινάκης. Από κει και πέρα παρακολουθήστε την πορεία της οικογένειας:

Η κόρη Ειρήνη Χριστινάκη έλαβε διδακτορικό τον Αύγουστο του 2004 από τον πατέρα της Παναγιώτη Χριστινάκη τότε Πρόεδρο του Τμήματος που ήταν επιβλέπων του διδακτορικού της, έχοντας αποτύχει στις προσπάθειές της για διδακτορικό στη Νομική Αθηνών και στη Νομική Θράκης.
Σε λίγους μήνες εκλέγεται... κατ/ ευθείαν επίκουρη καθηγήτρια, παρακάμπτοντας το νόμο που απαιτεί κάποια χρόνια διδασκαλίας σε ΑΕΙ μετά την απόκτηση του διδακτορικού.
Χαρακτηρίστηκε διεθνούς κύρους επιστήμων!!! και άκουσον άκουσον μέσα σε τρία χρόνια το 2008 σε ηλικία 35 ετών γίνεται τακτική ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ!!!, παρακάμπτοντας πάλι το νόμο.

Στη συνέχεια ο γαμπρός Χριστινάκη, Αθανάσιος Γλάρος και σύζυγος της Ειρήνης Χριστινάκη εκλέγεται επίκουρος καθηγητής στο ίδιο Τμήμα.

Ο αδελφός του γαμπρού Χριστινάκη, Γεώργιος Γλάρος ετοιμάζεται και αυτός για άλλη θέση στο ίδιο Τμήμα.

Η άλλη κόρη του Χριστινάκη, Όλγα Χριστινάκη, ετοιμάζεται και αυτή για τη Σχολή και πήρε θέμα διδακτορικού με επιβλέπουσα την αδελφή της, Ειρήνη Χριστινάκη.

Ο άλλος γιός Χριστινάκη, Επαμεινώνδας Χριστινάκης, πτυχιούχος Παιδαγωγικής
Ακαδημίας, δάσκαλος στην Κύπρο, χωρίς πτυχίο Θεολογίας και χωρίς μάστερ που είναι απαραίτητο, γίνεται και αυτός υποψήφιος διδάκτωρ και στην επιβλέπουσα επιτροπή ορίζεται πάλι ο καθηγητής Χριστινάκης.

Κύριε Πρύτανη τι έχετε να πείτε στους φοιτητές που αξίζουν και αγωνίζονται τίμια αλλά δεν έχουν το προνόμιο να είναι παιδιά καθηγητών;

Τι έχετε να πείτε στους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς;

Γιατί συμφωνείτε με την προκλητική συμπεριφορά της οικογένειας Χριστινάκη;"

Αναδημοσίευση από neos-forum.com

http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?f=2&t=13298

Νεα τουρκική πρόκληση!...

Επιστράφηκε ως προσβλητική η «Γκιουμουλτζίνα»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 17/02/2009

«Γκιουμουλτζίνα» θέλουν την Κομοτηνή οι Τούρκοι κι έτσι παρουσιάζεται στη, γραμμένη στα τουρκικά, πρόσκληση της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ (Αγροτική Τράπεζα της Τουρκίας), που στάλθηκε στον γενικό γραμματέα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρη Σταμάτη.

Επεστράφη ως «ανεπίτρεπτη» και «προσβλητική» και για τον λόγο ότι η πρόσκληση για τα εγκαίνια του υποκαταστήματος στην Κομοτηνή δεν είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα, παρά μόνον στην τουρκική και στην αγγλική.

Σκοπιμότητα βλέπουν οι ελληνικές αρχές πίσω από κίνηση της τουρκικής τράπεζας καθώς η αναγραφή της Κομοτηνής ως «Γκιουμουλτζίνα» περιλαμβάνεται μόνον στην τουρκική έκδοση της πρόσκλησης. Στην αγγλική η πρωτεύουσα της Θράκης αναγράφεται, κανονικά, Κομοτηνή.

«Με λύπη μου είμαι υποχρεωμένος να σας επιστρέψω την πρόσκληση που με απευθύνατε με την ευκαιρία των εγκαινίων λειτουργίας της Τραπέζης σας στην Κομοτηνή, γιατί θεωρώ ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για τη χώρα που σας φιλοξενεί το γεγονός της χρησιμοποίησης στην πρόσκλησή σας της τουρκικής και αγγλικής γλώσσας μόνο, καθώς και την αναγραφή της πόλης της Κομοτηνής ως Γκιουμουλτζίνα», λέει ο Δ. Σταμάτης στο συνοδευτικό έγγραφο της πρόσκλησης που επιστρέφει.

Αναδημοσίευση από enet.gr

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=24367956